Omgeving

Ervaar de kust in West-Zeeuws-Vlaanderen

 

Omgeving

De boerderij is gelegen in midden Zeeuws Vlaanderen, in het buitengebied nabij het dorp Biervliet (4 kilometer) en 10 autominuten verwijderd van Terneuzen. De boerderij ligt geïsoleerd achter een oude binnendijk, middenin een polderlandschap. De dichtstbijzijnde buren bevinden zich 500 meter verderop (achter de dijk).

Natuurgebied ‘De Braakman’ ligt ‘om de hoek’. Steden als Gent, Brugge en Antwerpen liggen allemaal binnen maximaal 60 autominuten verwijderd. De Westerscheldetunnel ligt op 10 autominuten rijden en geeft uitweg richting Middelburg, Goes en de rest van Zeeland/Nederland. De omgeving is uitermate geschikt voor fiets/natuurliefhebbers. De Westerschelde ligt 8 kilometer verwijderd, echter, de mooie stranden 20 minuten met de auto (maximaal). 

Verder biedt Zeeuws Vlaanderen een unieke combinatie van Nederland en het bourgondische van Vlaanderen – getuige ook het grootste aantal Michelin sterren restaurants per hoofd van de bevolking. Hieruit blijkt al de kwaliteit van leven en de goede smaak.

Zeeuws Vlaanderen

Zeeuws Vlaanderen is zorgeloos genieten. Ontdek de mooiste plekjes: verborgen kreken, oude smokkelpaden, karakteristieke boerderijen en sfeervolle polderdijkjes. Het woelige verleden is nog tastbaar aanwezig. Het dijkpatroon, de eilandenstructuur en de vestingwerken zijn de ‘levende’ getuigen van de strijd tegen de zee en andere indringers. De rust en ruimte in het gebied zijn bijna on-Nederlands. Elke kilometer is weer anders. De kust is een topattractie van de gemeente Sluis. U kunt er genieten van de brede stranden met elk een eigen uitstraling van de gezellige kustdorpjes. Inwoners van Zeeuws Vlaanderen zijn trots op hun historische kernen met hun rijke geschiedenis. Het weidse, afwisselende platteland nodigt uit tot het maken van mooie wandel- en fietstochten en bezoekjes aan de gezellige Fiets-Plattelands-Knooppunten. Welke grenzeloos aansluiten op het netwerk van onze Vlaamse zuiderburen.

Wonen en genieten

Zeeuws Vlaanderen is een beetje een landje apart, en zo noemt het zichzelf ook. Grenzend aan Belgie proef je hier een mengeling van Zeeuwse en Vlaamse sferen. Het leven is hier bourgondisch, de mensen zijn gemoedelijk. Hier ontdek je wat het ‘goed zeeuws, goed rond’ uit het volkslied betekent.

Tijd en gastvrijheid

Dat zijn sleutelwoorden voor Zeeuws Vlaanderen. Zeker in de historische stadjes Sluis en Hulst, waar de winkels elke dag van de week open zijn, en waar het wemelt van de leuke cafeetjes en restaurantjes. Evenals de originele winkeltjes en exclusieve boetieks. Vooral de zuiderburen waarderen het goede leven van de Zeeuws Vlamingen en komen dan ook regelmatig op bezoek. Om te kijken, te kopen en te proeven.

De Zeeuws Vlaming heeft al eeuwen veel op met zijn directe zuiderburen. Wat hij zelf niet heeft haalt hij graag en vaak over de grens.

Badkoerier

 

Airbnb Begheynhof Booking.com Begheynhof

Contact?

Bent u onze volgende gast?

Savooyaardsweg 2, 4522 PA Biervliet

06 30632651

Bent u onze volgende gast?

7 + 4 =